به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حبیبی دبیر اجرایی دومین جشنواره جهانی هنر مقاومت با اشاره به سیاستگذاریهای کلان جشنواره جهانی هنر مقاومت گفت؛ مقاومت در کشور ایران، همزمان با سرنگونی حکومت طاغوت شکل جدید و کاملتری را به خود گرفت و هنرمندان نسبت به گذشته بسیار راحتتر توانستند آثار هنری خود را ارایه کنند، هنر مقاومت در کشور ما بنا به تجربیاتی که هنرمندان و مردم در دوران پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی هشتساله کسب کردند معنا و مفهوم گسترده و عمیقتری را نسبت به سایر کشورها دارد.
دبیر اجرایی دومین جشنواره جهانی هنر مقاومت ، تاکید کرد: امروز نیز برخی از کشورهای منطقه با توجه به خیزش اسلامی که در کشورهای عربی در حال شکل گیری و ثمردادن است به همان تجربیاتی که کشور ما دست یافت، دست پیدا میکنند و انتظار میرود، مفاهیم عمیق تری از مقاومت در آثار آنها شکل گیرد.
محمد حبیبی، در بخش دیگری از سخنان خود، هنرمندان را سرآمد، الگو و پیشرو در تفکر و بستر سازی فرهنگی در تمام جوامع بشری دانست و خاطر نشان کرد: متاسفانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی مسئولان آنطور که باید به واژه مقاومت توجه نکردند و به عبارتی این مفهوم عظیم و الهی کم توجهی شد، اما باید دانست که مقاومت مربوط و مختص به قشر، منطقه و یا جریان خاصی نیست بلکه با توجه به گستره وسیعی که دارد دارای مفهومی جهان شمول است و به همین دلیل نام مقاومت برای جشنواره انتخاب شد.
دبیر اجرایی دومین جشنواره جهانی هنر مقاومت، در خصوص سطح کیفی و کمی آثار ارسالی نیز گفت: موضوع و سرفصلهای جشنواره به گونهای تعریف شده که با توجه به جهانی بودن جشنواره، برای تمام ملتها و فرهنگها قابل درک باشد که از آن دسته میتوان به دفاع در برابر هرگونه ظلم، تجاوز، پلیدی، تاریکی، انحصار طلبی، استبداد و... اشاره کرد. تا به حال نیز بیش از 3500 اثر از سراسر کشور به دبیرخانه دومین جشنواره جهانی هنر مقاومت ارسال شده که بخشی از این آثار به صورت اینترنتی، بخشهای دیگر آثار از طریق فراخوان، برپایی کارگاه های هنری و دعوت از هنرمندان صاحب نام بوده است و به یقین میتوانم بگویم 70 درصد آنها، آثاری هستند که قابلیت نمایشگاهی دارند اما در بخش بینالملل نیز بیش از 300 اثر از کشورهایی همچون انگلیس، چین، ژاپن، آمریکا، فرانسه، سوئد، فلسطین، لبنان، سوریه، امارات متحده عربی، مصر و ... ارسال شده که این آثار نیز در نوع خود قابل توجه و تامل هستند و در کل تمامی آثار ارسالی از سطح کیفی بسیار مطلوب و قابل توجهی برخوردار است.
حبیبی، در پایان با اشاره به بستههای حمایتی جشنواره از آثار برتر اظهار داشت: در ابتدا کلیه آثار در نمایشگاه مرکز فرهنگی و هنری صبا و سپس در تمامی استانهای کشور به نمایش گذاشته میشود اما چاپ کتاب و راهاندازیکاروان راهیان نور ویژه هنرمندان نیز از دیگر بستههای حمایتی جشنواره است که باعث ایجاد انگیزه و ارج نهادن به هنر هنرمندان ایرانی و خارجی می شود. نفرات اول تا سوم این جشنواره نیز به ترتیب از 3 میلیون تا 2 میلیون تومان وجه نقد به همراه دیپلم افتخار و تندیس مقاومت دریافت می کنند، همچنین در هر بخش نیز به 5 اثر برگزیده، جوایز نقدی شصد هزار تومانی تعلق می گیرد اما در انتها یک اثر میتواند جایزه ویژه 5 میلیون تومانی جشنواره از آن خود کند که ممکن است از هر یک از بخشهای هشتگانه جشنواره باشد.
نمایشگاه دومین جشنواره جهانی هنر مقاومت از سوی بنیاد فرهنگی روایت و با دبیر کلی حبیبالله صادقی آذرماه سال جاری همزمان در تهران و سایر استانهای کشور برگزار میشود.
نظر شما